Cum să faci bani din blog – 5 metode sigure

bani din blog

Cum să faci bani din blog – 5 metode sigure

Nu este greu să îți pui la cale o strategie ca sa poti genera bani din blog. Procesele prin care trebuie să treci sunt puține și de cele mai multe ori, dacă ai totul pregătit, poți să publici primul tău articol chiar în prima zi de la deschidere. Cu toate acestea, un blog are nevoie de foarte multă atenție și de foarte mult timp pentru a putea să convertească. În paralel, un blog îți poate oferi și o imagine personală foarte bună. Pe lângă bani și colaborări sau dezvoltarea unor cunoștințe. În acest articol îți vom spune cum să faci bin blog folosind câteva metode pe care chiar noi le-am încercat și testat de-a lungul anilor.

  1. Poți face reclamă cu blog-ul

Presupunând că ești deja în punctul în care blog-ul tău are suficient trafic pentru a atrage anumiți oameni să apese pe anumite reclame. Și modurile prin care poți face reclamă pe blog sunt diferite. Îți poți crea locuri pe anumite pagini sau categorii din blog unde să plasezi bannere promoționale, care în funcție de numărul de click-uri, îți vor genera bănuți.

Dacă nu ești tocmai genul care vânează colaboratori, Google Adsense poate fi una dintre alternative. Google Adsense îți va plasa automat pe website bannere publicitare foarte bine optimizate. Tu vei primi bani în funcție de traficul pe care îl ai și de numaraul de click-uri care vor fi date pe acele bannere.

  1. Micro-Influencing – Bani din blog

De obicei un blogger se diferențiază de restul pieței prin unicitate și prin faptul că scrie numai despre un anume domeniu. Astfel, tu vei atrage doar un tip de audiență. Să luăm un exemplu simplu, blogul tău este concentrat pe domeniul mașinilor sport. Dacă tot conținutul creat de tine este suficient de calitativ, advertiserii vor putea apela la tine pentru anumite campanii de promovare de produse.

Datorită audienței pe care ai reușit să o acumulezi, rată de conversie va fi mare și campaniile pe care le vei susține vor avea succes.

  1. Vinde-ți produsele

Indiferent de domeniul în care activezi, blog-ul poate fi cel mai bun loc pentru că tu să îți poți vinde produsele. Fie că este vorba de ceva creat sau comercializate de tine, fie că este vorba despre o carte pe care ai scris-o, blog-ul este cea mai simplă și mai sigură platformă pentru ca tu să îți poți promova propriul produs.

  1. Campanii de awareness – Bani din blog

Foarte multe companii de renume din România și nu numai au început să apeleze la campaniile cu bloggeri. Acestea adună laolaltă mai multi bloggeri din niște diferite pentru a putea pune la cale o campanie de awareness de succes.

Tot ceea ce trebuie să faci este să scrii urmând câteva reguli, dar creativitatea tot trebuie să fie punctul tău forțe. Vei fi răsplătit cu bani, produse, beneficii, etc.

  1. Recomandă și promovează produse

Acest lucru poate merge mână în mână și cu marketingul afiliat.  Metoda de marketing afiliat este una dintre cele mai corecte și sigure metode prin care tu îți poți primi banii pe care îi meriți, iar companiile plătesc doar pentru rezultatele bune pe care le primesc.

Prin marketing afiliat, vei primi comision pentru vânzările care se vor face din click-urile venite pe linkuri pe care tu le vei pune în articolele de pe blog-ul tău. Acest lucru poate fi făcut și pe bannere.

Un utilizator va da click pe linkul sau bannerul tău, va cumpăra un produs, iar tu vei primi între 5% și 10% din valoarea comenzii lui.

Acum fugi și vezi dacă poți să faci niște bănuți din blogul tău. Sperăm că articolul ți-a fost de folos!

No Comments

Post A Comment